Friday, April 17, 2009

Umrah V6

5 April 2009 – Ahad

Ustaz bawa kitorang ke ladang unta...

Tiba kat ladang unta...kitorang amik gambo bersama unta2...uih!! tgk die perah susu unta depan mata... xD berbuih2... macam x sanggup nak minum...tapi lepas tengok ustaz n mak busu minum...baru la aku rase cket...sedap jugak...hehe

Ku beli sebotol susu unta..5 rial...kononnyer belikan untuk nenek...simpan dalam peti sejuk...dan..dan..terlupe nak minum...dah check out dari hotel baru ingat kan susu unta tu tadi..x de rezki namanyer..huhu

Lepas g ladang unta miqat kat Hudaibiah untuk buat umrah kali kedua aku...sedey kan..ku hanya dapat buat 2 umrah sajew..tapi ku bersyukur...disebabkan nenek dan izin Allah..tiba juga ku ke tanah haram...

6 & 7 April 2009 – Isnin & Selasa

Acara bebas....selain menunaikan solat di Masjidil Haram...ku tidak buat apa2...cume membeli barang2 yang dirasakan perlu... ;P

8 April 2009 – Rabu

Hari terakhir kami di Makkatul Mukarramah...selepas solat Subuh...kami membuat tawaf Wida’ secara sendiri2...tidak bersama group/ustaz... selepas itu kami check out...dan terus ke Jeddah...
Kami di bawa bersiar2 di kota Jeddah..dan singgah di pasar raya besar...



lalu di sebelah laut merah...lalu juga di Masjid Terapung yang dibina oleh seorang janda kaya..bak kata ustaz..namanya ku tak tau..hehe

Around 12 tengah hari..kitorang dah tiba di airport Jeddah...uruskan segalanya..then solat + makan kat airport...ku teringin sangat makan aiskrim sebelum balik ke Malaysia..tapi hajatnyer x kesampaian..huhu

Baru je nak beli aiskrim kat airport Jeddah tu..dah kene panggil suh masuk kapal terbang..huhu..gile sedey..x de rezki nak makan aiskrim Jeddah..


~ demam dah kebah...tp sakit tekak..

4 comments:

  1. Dapat minum susu unta? My mum kata susu unta sedap...

    ReplyDelete
  2. bagi penggemar susu...
    susu unta tu best.... =P

    ReplyDelete

if do you wanna say something...just wrote it down guys...

Related Posts with Thumbnails