Friday, May 22, 2009

Anniversary PROSBOC !

Untuk makluman semua...
blog ini akan ke forum prosboc dalam masa beberapa saat...
Harap maklum..

Motorbike Show !

video

~ kereta boleh buat macam ni ke? lalala

Bersalah !

Hari ni aku rase bersalah giler suruh PAP opis aku potostat banyak2….
cian giler kat die..tapi ape aku bley buat…dah bos nak cepat…
ngada2 tol bos aku tu..huhu.

Adoiyai…aku rase bersalah giler…huhu…
Cane aku nak wat ni…muke die cam penat giler..huhu


~ =,=

Tuesday, May 19, 2009

Ayam Yang Kurang Ajar !

Satu pagi yang hening…

Sedang berjalan...seorang kanak-kanak perempuan dibawah pokok rambutan kuning bersama abangnyer untuk ke rumah Tok Andak untuk menumpang kereta merahnya bagi ke sekolah...

Sedang kanak-kanak perempuan itu berjalan.. tiba2....

Kecepek!

“eh! Kanak-kanak perempuan ! tudung ko kene taik ayam !!” kata abang kepada kanak-kanak perempuan itu..

Dengan perasaan sedih kanak-kanak perempuan itu balik ke rumah untuk tukar tudung sekolah yang lain.

Selepas menukar tudung, kanak-kanak perempuan itu terus pergi ke rumah Tok Andak..die masih lagi lalu di bawah pokok rambutan kuning tersebut...

Kecepek!

Ah ! tidak sekali lagi !!!!

Apalah nasib kanak-kanak perempuan pada hari itu...sangat malang !

Sambil menangis...kanak-kanak perempuan itu pulang ke rumah..mengadu ke emak dan berniat tidak mahu ke sekolah..

Tudung sekolah kanak-kanak perempuan itu sudah abeh..kerana kanak-kanak perempuan itu hanya mempunyai 2 helai tudung sekolah..jadi...

Sebagai pengganti..kanak-kanak perempuan itu disuruh memakai tudung biasa...alaa! yang biasa bawak g jalan2 tu...

Apabila kanak-kanak perempuan itu tahu yang dia harus pakai tudung biasa...kanak-kanak perempuan itu menangis tidak mahu ke sekolah...

Kesudahannya, kanak-kanak perempuan itu tidak pergi ke sekolah dan kanak-kanak perempuan itu dipukul oleh emaknyer atas sebab x mau g sekolah pakai tudung biasa....

Tamat..

~ kalau aboi tau yang mane satu ayam nyer...dah lame aboi sembelih..huhu

Friday, May 15, 2009

Kejam !

video

~ ape la nasib pemandu kete kuning tu yek??

Thursday, May 7, 2009

Jika anda sedang berCinta !

Assalamualaikum,
Jika anda bercinta
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda jemu dengannya
atau
Kekasih anda jemu dengan anda

Jika anda jemu dengannya, tak kisahlah
Tapi jika dia jemu dengan anda
2 perkara yang anda perlu bimbang
Dia cuba sakitkan hati anda
atau
Dia cari kekasih baru

Jika dia cuba sakitkan hati anda, tak kisahlah
Tapi jika dia cari kekasih baru
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda jadi benci padanya
atau
Anda tak dapat melupakannya

Jika anda benci padanya tak kisahlah.
Tapi jika anda tak dapat melupakannya
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda cuba melupakannya dengan bantuan bomoh
atau
Anda cuba merebut hatinya dengan bantuan bomoh

Jika anda cuba melupakannya dengan bantuan bomoh, tak kisahlah
Tapi jika anda cuba merebut hatinya dengan bantuan bomoh
2 perkara yang anda perlu bimbang
Dia jadi bodoh
atau
Dia kembali menjadi kekasih anda

Jika dia jadi bodoh, tak kisahlah
Tapi jika dia kembali menjadi kekasih anda
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda jemu dengannya
atau
Kekasih anda jemu dengan anda

~ aboi belum ade pasangan bercinta !

Mentor 3 !

Mentor !

Hari tu aku tengok mentor kat TV3…
Best hoccay ! [alamak..tertiru kak tipah vogue pulak..haha]
Dalam banyak2 tu aku paling suke amirul ....
Siapa die? Haha...die x masuk pun dalam mentor tu..
Tp die ade wat persembahan pop ye ye... [ die sangat comel okey.. ala2 zaman 70an gitu... ;P ]
Akak memang minat ko lah dik... ! chaiyok !

Kalau sebut pasal protege2 ni...
Aku ske protege Lah VE...ape ntah name die...
Die sangat comey + suare power ! best lah kamu... !

Yang lain2 tu...aku lum rase nak minat lagik...alaa..
Baru permulaan kan...kite tunggu je nanti...
Mane tau tiba2 aku terminat plak kat abg si stacy tu..hehe
Alamak ! terlebih sudaaaa... ;P


~ aku minat Fiq mentor... ;P
p/s : aku taip entry ni mase malam tgk mentor ari tu...tp x perasan yg belum publish..huhu

Tuesday, May 5, 2009

Perempuan Cantik !

Penah satu hari…
teman aku gtau… “perempuan sangat cantik dari belakang”
then aku tanye kenapa...?

Teman aku :
sebab dari belakang la bleh tau bentuk badan perempuan tu cane...
cantik ke x..mantap ke x...nak2 kalau yang pakai baju kurung...
paling best bile ade angin kencang..
fuhhh!

* gedegang ! opss!! Aku ‘ter’ketuk kepala die...

Aku :
bukan ke kalau pakai baju kurung tu bleh tutup bentuk badan kite...ngok betul lah ko ni !

Teman aku :
Ye la...tp kalau ade angin kan nampak semua..haha !

Aku :
Celaka !

p/s : teman aku tu lelaki...bengong!


~ moral of da stori : jangan jalan depan lelaki !

Fingerprint Analysis !

Hari tu mase aku g kursus kat tengganu…
Aku de wat ‘Fingerprint Analysis’..kopak duit aku RM 75…
Wat mende tu x amik mase banyak pun…
Dalam 3 hari aku kat sane...hari last baru aku nak wat.. [gatal btul!]
Pastu...dapat result..
jeng..jeng..jeng..

ini antara info mengenai diri dan karakter aku..

- Cenderung gune otak kanan
[aku nyer percentage : kanan 60%, kiri 40%.. jauh berbeda kan??]
: imaginasi, seni, sosial, alam semulajadi
: kecenderungan kerjaya – usahawan, pegawai perhubungan awam, pakar kaunseling

- aku juga seorang yang mempunyai ketelitian tinggi dalam pembelajaran
: meneliti secara terperinci, berperingkat, teratur, fokus pada detail,
> tumpuan pada satu2 masalah..
[ sebab tu aku wat keje lambat..nak2 mase filing...penat pk cane care yang > senang nak cari surat..kesudahannya..sampai sekarang x settle lagik...Ngee! ]

- respon atas tujuan, tugas dan tindakan = ekseskusi tinggi
: buat tugas > pada tindakan responsif, agresif tinggi [pantas dan efisien?? Wakaka]

- Gaya belajar aku = Auditori
: muzik, perbincangan [ patutlah ! bile dengar lagu baru bley hafal... ;P stuju! Stuju! ]

- mampu berkomunikasi + leadership [ betul kew?? Haha ]

- Personality Traits :
a. Fleksible + berstruktur
b. Ambil keputusan subjektif [banyak pk bukan2..haha]
c. Cenderung terima maklumat melalui pendapat bukan fakta..
[ sb tu org kate aku lurus bendul..kene tipu pun aku x tau..huh! ]

- Muzik + Imaginasi = ??? [korg rase aku boleh jadi ape?? Artis..?? T_T ]

- Lemah Linguistik (kebolehan menterjemah permasalahan dalam komunikasi seharian)
: nak jadi artis, pelakon, penulis kene terer linguistik.. *kuciwa..gud bai sumer... terjun blok !

Dah lah...x mo cite lagik...kuciwa !
Haha..tu je le yang aku bley dedahkan untuk pengetahuan korg..
Aku sendiri masih dalam proses mengenali diri sendiri... ;)
Yang mane x baik tu...aku akan cube usahakan untuk memperbaiki kelemahan diri...
Kome sume doakan la aku yek..hehe


~ Kawan juga memainkan peranan penting dalam membentuk keperibadian seseorang !

11 Mei 2009 - Isnin

Ade exam muet…speaking..!
Cuak! Cuak ! Baca paper…baca paper..!
Apa aku nak baca nih… pasal ape yang kluar nanti..?
Virus selsema babi kew…selsema burung kew..pasal parlimen kew..pasal Britain got talent 09 kew??
Rilex dayah! Rilex….
Banyak lagi masa…boleh stadi lagi ni…

~ itulah dalam hati n pkran aku sekarang ni..huhu

Saturday, May 2, 2009

Hari Konvo.. !

aku nyer kete kemek digesel adikku...
hati ku luluh..uwaaa!!!

nasib baik kene time hari baik mood aku pun baik...
tp ape bley buat...nasi pun dah jadi bubur..huhu



~ x mo upload gambo...kuciwa!

Blog

aku tambah blog lagi...
sebab aku nak clearkan pendrive aku yang dah semak dengan segala macam khazanah yang x penting...jadi..sebagai permulaan...
aku tambah blog bagi memuatkan segala macam khazanah yang aku rase cam sayang nak delete terus..hehe

http://www.apeapeaje-aboi.blogspot.com..

sebenarnyer nak tulis ape2aje.blogspot..tp x available..
siot aje..jadi aku ikut je ape yg blogspot suggest..apa de hal..?

~ info2 menarik bley la tengok blog aku yang lagi satu yep.. ;P
Related Posts with Thumbnails