Monday, September 8, 2014

The Liebster Award from Fazian.Batrisyia

Assalamualaikum semua (^_^)
Selamat Hari Isnin. hehe.


Disebabkan baru nak mula berjinak-jinak semula dengan blog ini, saya pun telah mengodeh-godehlah(?) isi perut blog saya ni. Then, terperasanlah pula yang saya telah ditagging oleh Fazian.Batrisyia untuk The Liebster Award ni.

Apakah The Liebster Award nih? Bila join dapat lobster kah? Atau ianya hanya penganugerahan yang dibuat secara bersahaja-sahaja?

Bila baca blog tuan yang men'tag' saya ni, tak ada lah pula penerangan lanjut mengenai anugerah ini. Akhirnya setelah saya klik punya klik blog orang yang men'tag', orang yang di'tag', orang yang memulakan 'tag', terjumpalah saya dengan blog orang yang memulakan 'tag' ini.

tetapi..... setelah usai membaca blog beliau, saya telah menjadi keliru yang membuatkan kepala saya bercelaru lalu menjadi labu...eh?? teringin nak makan labukah tengah-tengah malam buta ini? apa-apa sajalah. Saya tidak pasti sama ada dia atau orang lain yang memulakan segala-galanya.

Saya tidak faham dari mana ianya bermula dan saya telah membuat keputusan untuk tidak ingin memahaminya kerana saya percaya ianya hanya akan menjadi sia-sia. Mungkin kerana saya tidak berapa faham bahasa orang putih. takut fikiran saya menjadi kosong pula nanti. kalau dah kosong, nak tulis apa kat sini? kan.

Jadi, saya telah membuat keputusan untuk meneruskan sahaja usaha menjawab soalan-soalan tersebut tanpa mahu bersusah-susah. kalau kamu nak fahamkan juga, silalah jemput baca di sini. <---- klik bebaik.




boleh juga klik di gambar ini


Peraturannya juga telah dimelayukan. Mudah sikit nak faham. Terima kasih. Peraturannya seperti di bawah:



Rules 1:
Berterima kasih kepada orang yang nominated korang. Korang juga kena letakkan link blog dia dalam blog korang

Rules 2:
Letakkan gambar Liebster Award dalam blog korang

Rules 3:
Jawab 11 soalan yang dikemukan oleh orang yang nominated korang.

Rules 4:
Senaraikan 11 fakta pasal diri korang secara rawak

Rules 5:
Calonkan 5 ke 11 blog yang korang rasakan layak dan mempunyai kurang daripada 1000 followers.

Rules 6:
Senaraikan 11 soalan baru untuk blogger yang korang nominated kan

Rules 7:
Senaraikan kembali rules ni dalam blog korang

Rules 8:
Beritahu orang yang korang nominated tu dan sertakan sekali link entry korang!

.................................................


Mulakan dengan bismillah. Bismillah.

Pertama sekali, terima kasih kak fazian.batrisyia sebab men'tag' saya kerana ianya telah memudahkan saya untuk membuat entry baru tanpa perlu bersusah-susah. hehe.

Jawab 11 soalan yang ditanya.

1) Nama panggilan, nama di blog

yaya. eda. aboi. pilih je nak panggil yang mana.

2) Tarikh lahir, negeri asal

4 Ogos. Tahun lahir rahsia... sangat!! Negeri asal... Singapura.

3) Cara isi masa lapang


Main internet atau dalam erti kata lain, menonton drama online sekiranya internet bergerak pantas sepantas arnab di dalam cerita dongeng melayu itu. 

Jika internet bergerak seperti kura-kura, saya lebih senang bermain game dalam erti kata lain, game yang ada di dalam telefon pintar saya atau jika tidak, saya akan mula menconteng-conteng di atas kertas seperti kanak-kanak riang bagi memastikan sel-sel di dalam otak sentiasa berhubung.

Kalau tidak pun, saya lebih banyak memilih untuk tidurrrr..... saya kan seperti bayi, memerlukan tidur yang lebih. hehe.

4) Cara eratkan hubungan dengan suami/anak2/adik-beradik/kawan
(kalau sesuai jawab semua) kalau tak pilih mana2


Saya belum mempunyai si suami apatah lagi anak-anak. Jadi, saya memilih untuk menjawab untuk adik-beradik dan kawan-kawan sahaja.

Saya akan melepak bersama-sama adik-beradik saya seperti meminta mereka belanja saya makan di tempat yang lazat-lazat. Saya lebih senang berada bersama mereka, kerana kepala mereka sama dengan kepala saya. bukan. bukan. kepala kami tidak sama tapi pemikiran kami hampir sama. Mengarutnya juga bersama-sama.

Kawan-kawan pula, saya lebih banyak berbual secara maya. Saya tidak begitu pandai bersosial secara bertentang mata. Saya malu. kata bertentang mata. Malulah saya.

5) Ajarkan saya 1 resepi mudah yg lazat, menyelerakan @ apa2 yg anda mahir (tulis resepi & cara)

Saya tidak berapa mahir dalam aktiviti masak-memasak nih. Masak maggi juga gagal, inikan pula yang lain-lain. tetapi, jika nak juga, saya masih boleh kongsi masakan yang saya masak tidak pernah gagal. haha. riak. tumbuk mahu?

Jawapannya, roti telur. Jangan salah faham pula. Roti salut telur ye. Bukan roti telur seperti yang dicanai oleh mamak-mamak di bistro-bistro tu.

Resepinya mudah. Pecahkan telur. Berapa biji? Ikut suka saja. Berapa-berapa juga boleh. Janji cukup untuk dimakan. Pecahkan telur dalam mangkuk besar sikit ya. Supaya senang nak bermandi-mandian nanti. eh? Supaya mudah nak rendamkan roti.

Selepas itu, campurkan susu pekat manis di dalam telur. Berapa banyak? Ikut suka juga. Jangan banyak sangatlah. Nanti tersweet-sweet pula.

Pukul telur dan susu tadi guna garfu. Kenapa garfu? Guna lain tak boleh? Boleh. Ikut suka kamu lah nak guna chopstick ke sudu ke. Janji jangan guna tangan. Tak berapa hygiene lah sayang.

Selepas itu, rendam roti putih ke dalam telur dan bakarlah ia di atas dapur. eh. atas kuali leper. Jangan pula di atas dapur. Rentung pula nanti.

Selesai sudah. Simple saja kan.

6) Tempat yang paling ingin dilawati, kenapa?

 
Tembok besar China. Sebabnya, ia telah menjadi impian saya dari dulu. Ada yang kata, nak buat apa ke sana? Ada tembok sahaja.
 

Betul lah tu. tembok sahaja. tapi tembok yang masuk dalam 7 keajaiban di dunia. ko hade?

7) Kongsi dengan saya cara menjaga kesihatan

 
Tidur yang cukup. Jangan lebih tidur. Nanti jadi macam saya. Buntal.

8) Senaman yang diamalkan

 
Jalan kaki. Itu sahaja.

9) Ada amalkan pengambilan vitamin, supplement @ apa2 produk kesihatan

 
Tiada. Saya juga sedang mencari. Ada cadangan?

10) Apa kesan yang anda rasa best pada diri drp amalan produk di atas

 
eh? eh? tiada apa lah yang untuk dirasakan

11) Harapan masa hadapan...nak jadi yg macam mana

 
Saya teringin menjadi model. erkk! model? Jangan salah faham. Bukan model yang seksi meksi tu. Saya telah terlalu fabulous untuk jadi model seperti itu. haha.
 

Saya berharap untuk menjadi muslimah yang sejati. Yang betul-betul berusaha ke arah jalan yang benar. Sekarang ini, saya masih jauh. Doakan saya.
 


11 fakta mengenai diri saya.

1 - Saya comel. Apa? Tak puas hati? Mari jumpa. 


2 - Saya masih single. ehem. Ini fakta. Tahu! 


3 - Saya seorang INFP.


4 - Saya peminat Kpop. Terutamanya Super Junior.


5 - Saya sedang bekerja sambil belajar.


6 - Saya lebih senang bersendirian. Sila lihat fakta 3.


7 - Saya seorang yang pelupa. Rakan-rakan rapat saya tahu masalah saya. Tidak banyak memori yang saya simpan. Entah kenapa.


8 - Saya suka belajar bahasa lain. Lain itu seperti bahasa korea, jepun, cina, arab dan sebagainya. 


9 - Saya suka lelaki hensem. eh? siapa yang tidak suka? hehe.


10 - Saya ada Hippi. Sila lihat instagram saya untuk tahu lebih lanjut. Di profile saya ada ID saya.


11 - Saya menangis selepas menanggalkan "peel-off mask" buat pertama kali. Bukan kerana gembira disebabkan oleh kulit saya menjadi lebih bersih, tetapi sebab ianya melekat di kening saya. Sakitnya, hanya Tuhan sahaja yang tahu. Mujur kening saya tidak tercabut sekali. Alhamdulillah.


11 soalan baru buat blogger yang akan saya 'nominate':

1) Nama panggilan / nama glamer di blog.


2) Kenapa buat blog? Dah berapa lama? Usia blog kamu?


3) Suka drama korea atau kpop tak? Kalau suka kenapa? Kalau tak suka, kenapa?


4) Aktiviti lasak. Ok atau tidak ok?


5) Tempat yang ingin dilawati. Kenapa?


6) Rutin senaman kamu bagaimana? Ke, kamu tidak bersenam?


7) Tempat peranginan yang ingin dicadangkan. Sebab?


8) Kehidupan yang bagaimana yang kamu sering angankan? Cuba cerita sedikit. Contoh, mempunyai kebun bunga yang penuh dengan bunga-bungaan mengalahkan taman seribu bunga. ehem. Contoh...


9) Bersolek dan muka suci tanpa solekan. Mana yang kamu lebih prefer?


10) Pernah jumpa dengan rakan blogger yang lain?


11) Cerita apa yang biasanya menarik minat kamu? Gosip? Berita semasa? dll.


Calon-calon bertuah yang di'tag' adalah:

1) Cik Diary Manja
2) Pn. Ajalalala
3) Pn. Wanni
4) Pn. Zal - Realiti Kehidupan
5) Pn. Mamiko
6) Pn. ZaliaHezlin

Itu sahaja. Ramai sungguh yang telah menyepi dari dunia perblogan(?) ni. Sedih. Huhu.

Sekian sahaja. Selamat membaca! (^_^)
Kepada yang di'tag', selamat menjawab.

......................................................

Sunday, September 7, 2014

Comeback !

Assalamualaikum semua ;)
Lama tak jumpa di sini ye tak? hehe.
Apa khabar semua? Harapnya sihat-sihat belaka.

Malam ni tak boleh tidur, internet juga semakin membosankan. 
Jadi, tiba-tiba saya tergerak untuk menulis di sini setelah sekian lama.
Apabila sudah lama meninggalkan dunia penulisan.. (ehhh.. penulisan sangat..) semakin tidak tahu bagaimana ingin menulis dan memulakan penceritaan.

Penulisan malam ini adalah yang ketiga dalam tahun ini... ini serius! 
Saya tidak tahu sama ada saya terlalu sibuk di pejabat atau terlalu fokus kepada pembelajaran (blerghh...poyo) yang menyebabkan saya tidak menulis di sini untuk tempoh yang lama. Atau mungkin juga penulis-penulis blog yang saya ikuti banyak yang juga telah menghilang. Mungkin, mereka juga seperti saya. Mungkin.

Saya berharap untuk terus menulis, tetapi saya rasa seperti telah hilang bakat menulis.. puhahahahaaa.. poyo sangatttt... ok. cukup. tersenyum sendiri menulis seperti ini. haha.
Mungkin sudah terlalu lama tidak menulis secara serius dalam Bahasa Melayu.. huh! dasar!..

Apa pun, saya sebenarnya ingin bermula semula dari mula di mana saya mempunyai keinginan yang tinggi untuk berkongsi perkara-perkara yang saya suka bersama kamu semua (eceehh.. harap ada yang prihatin.. (-__-")..).

Sebenarnya saya merindui dunia perblogan.. perblogan? ada ke? tak kisah lah, janji kamu semua faham. Mungkin disebabkan saya kesunyian. Mungkin.

Entah kenapa saya berasa gembira sekali menulis pada malam ini. Mungkin juga sebab malam adalah waktu aktif otak saya. Mungkin. Eh, perasankah kamu bahawa saya telah menulis terlalu banyak mungkin. Mungkin kamu perasan. Mungkin kamu tidak perasan. Oh! Terlalu banyak kemungkinan. Ehh??  hehe ^^

Saya mengucapkan selamat kembali kepada diri saya sendiri dan kepada penulis blog yang saya ikuti yang baru-baru ini membuat comeback! Juga buat Super Junior yang membuat comeback setelah 2 tahun. =) ehh, tiba-tiba je Super Junior. Saya tahu. Saya tahu perasaan kamu. Bear with me.. ok? 

Saya kan baru nak menulis semula. Bertahanlah dengan saya sekiranya penulisan saya ini bersepah-sepah. di sana. di sini. Saya akan menyusunnya semula perlahan-lahan. Harap bersabar. Walaupun saya juga hampir hilang sabar disebabkan oleh penceritaan yang bercampur aduk ibarat tepung yang diadun dengan bermacam-macam isi untuk dijadikan lempeng. ehh..
 
Ok lah, sebelum saya mengarut dengan lebih teruk lagi. Adalah lebih baik saya berhenti dan melayan One Piece yang masih terdapat 600++ episode lagi. 

Jumpa lagi semua!
Assalamualaikum.

................................................................

Monday, May 12, 2014

Mother's Day


Hi!
Was called to write something here.
Might be because today is Mother’s Day.

It’s been two years and few month now. =(

...............................

A day before or should I say yesterday, I went to my favourite place whenever I missed my mom. 




 And it was none other than Hospital.
Why hospital? I don’t know either.
But, I do go there whenever I missed my mom. 
But I can’t bear to go to wards. I would just blankly stared at the building, in the car. 
Praying for her. Then went back home.

I just loved every moment when I’m with my mom. 
It might be because I spent lots of time with my mom in the hospital. And the feeling is still new until now.

Spending time with mom. I just don’t have to worry about anything.
Laughing. Playing. Joking. Anything...

Anything....


I loved you mom. With all my heart. Forever and ever.

May you be blessed mak. I love you. 

Happy Mother's Day to all mothers in the world. (^^,)
.............................................

Thursday, March 27, 2014

My Personality - INFP



INFP…..
Used to get… ISFP.. INFJ..
………………………………..

Hello guys… !
It’s been a while since I wrote in here..
You didn’t forget me yet… aren’t you?

Did you…? 
I really hope not.. hehe

I have lots of things to share but unable to…
Sometimes, there are things that were supposed to be kept inside and not to be shared with anyone and vice versa.
So, I’m a bit reluctant to share things right now..
It’s not that I “truly reluctant” but maybe I’m just a little more careful to share my thought on this blog.

It is because, Internet these days are scarier than books…
Everybody or anybody can type or record or do whatsoever they want, to share their own thought regardless of either thing that they’re sharing is true or not.

and now... there are lots of things going on such as the MH370, Justice 529 and so on..
And.. I can’t really talk about that because I don’t know the real story about it.
Sometimes I can’t really tell either this news or that news is true because of soooo much information circulating in the internet.

While for books.. I bet the author must’ve done a thorough research before publishing their books.. right?
I’m not saying that what I say is true.. this is just my own personal opinion.. do take note ! okay.. I’m just like you guys out there, which are free to share our own thought.

Back to the topic.

For those who’s not familiar with the personality types or personality test, you might be wondering what is INFP..? what is ISFP or etc. etc.?

Actually… that is me !! That is my personality type. I’m an INFP person. 

Wondering what is INFP?  Well, the general explanations are as below:

“I” stands for “Introvert”.
Which means I or persons in this group prefer solitary activities, think before speaking and get exhausted by social interaction.


“N” stands for “Intuitive”.
Which mean person who stands in this type of group is imaginative; rely on their intuition, absorbed in ideas, and focus on what might happen.

Meanwhile, “F” stands for “Feeling”.
It means we (me & persons in the same group) are sensitive, follow our hearts, focus on harmony and cooperation.

And the last one is “P” which stands for “Prospecting”.
Prospecting means very good at improvising, prefer keeping their options open, relaxed about their work, seek freedom.

* but in most of the web that I went through, P” is stands for “Perceiving/Perception.. however, their general explanation are quite the same though.

INFP is one of the 16 types of personality based on Myers-Briggs Type Indicator or known as MBTI. INFP falls in the group Idealist or Healer (based on Keirsey).  The group are divided as follows:


 

INFP is also one of the rarer types which population is only around 4 - 5%. INFPs present a calm, pleasant face to the world. They appear to be tranquil and peaceful to others, with simple desires. 

In fact, the INFP internally feels his or her life intensely. In the relationship arena, this causes them to have a very deep capacity for love and caring which is not frequently found with such intensity in the other types. 

INFPs do not share their intensity of feeling with anyone; they tend to be reserved about expressing their inner-most feelings, and reserve their deepest love and caring for a select few. 

INFPs are generally laid-back, supportive and nurturing in their close relationships. With Introverted Feeling dominating their personality, they're very sensitive and in-tune with people's feelings, and feel genuine concern and caring for others. Slow to trust others and cautious in the beginning of a relationship, an INFP will be fiercely loyal once they are committed. 

With their strong inner core of values, they are intense individuals who value depth and authenticity in their relationships, and hold those who understand and accept the INFP's perspectives in especially high regard. 

INFPs are usually adaptable and congenial, unless one of their ruling principles has been violated, in which case they stop adapting and become staunch defenders of their values. They will be uncharacteristically harsh and rigid in such a situation.


INFPs do not like conflict, and go to great lengths to avoid it. INFPs do not like to deal with hard facts and logic. The INFP will be happiest in careers which allow them to live their daily lives in accordance with their values, and which work towards the greater good of humanity.  

Popular hobbies for INFPs include poetry, creative writing, music, photography, theater, and visual art. (I totally agree!)

Possible career for the INFPs are artist, writer, translator, musician, editor, counselors, social workers, teachers, psychologist, psychiatrists etc.

However, as reported in Times.com, the INFP is the lowest earner among all types of personality.  I bet because we, the INFPs are not particularly driven by money or status. We prefer work that aligns with our personal values and allows us to help others.  

INFPs are typically motivated by vision and inspiration, and want to engage with projects and causes that feel important to them.





In ipersonic personality website, my personality types is Dreamy Idealists but I didn't get to read the full report or their ebook about this particular types.  It pains me for not having a paypal account and a credit card.  It also take a lot of hardwork to go to the bank to pay for the ebook (yes.. I've to admit that I'm a lazy girl.. ;p)
  
Also, in one of the personality test that I took, which I don't know where (I forgot the website - I tend to open lots of website in the same time - tabs), I got INFJ and ISFP which differ with most of my result (I mostly got INFP though.. ;)..

So, I'm quite curious either we can actually change our personality types or not.  I didn't search much because it keeps on guiding me to the wrong direction.. I mean answers. I also didn't do much research about this question. I'm not so sure. I might get confuse while answering the test or maybe I'm not in the mood at that time that makes me get different types.  I don't know.   

So, here is the answers that is easy to understand...

"According to most personality type theories, the individual’s type is inborn and does not change. However, individuals can develop traits and habits that differ or even directly contradict the description of their type".

For more explanation, you can read it here ..... click here

I personally thought that INFP fits best with myself. I can related to almost all things that were stated in INFP types of personality. It's really nice to see myself explained. The explanation is so accurate and I do enjoy learning about myself.  For my personal development.

There are lots of website that provide personality test.. and I think, I did lots of it.  Now, it's time to share with my friends out there, who wants to learn better of yourself, or just for fun, or to take it as a guidelines for future planning or whatsoever.

These are few website that you can access to know your personality types:

3)  Truity
4)  iPersonic

To learn more about INFP, you can read it here;

Other words... please, do understand me.  hehe.
Why don't you guys share what is your types of personality with me here... ;)

See ya, next time !  Bye ! (^_^)

.................................................................................

Thursday, September 12, 2013

Kazoku Game ~

Hello!

Ok.  Post sebelumnya tadi aku cakap nak cerita pasal drama Kazoku Game kan...


Click here to watch...


Sebenarnya drama ni adalah antara drama-drama yang tidak sengaja terpilih untuk ditengok... Dalam tengah pilih-pilih drama mana nak layan, terbaca la drama ni punya synopsis... 

Ni sinopsis dia.


The Family Game was originally an award winning novel by Honma Yohei that was adapted for television drama and film. 30 years later, the story returns to the screen again on Fuji TV, Wednesday nights.
 
Sakurai Sho stars in this troubling drama as the private tutor Yoshimoto Koya. Koya becomes a tutor to a student, Numata Shigeyuki, an underachiever on the verge of dropping out of middle school.
 
Expecting immediate results, Shigeyuki’s father makes a deal with Koya that if he could make Shigeyuki return to school within a week, he would receive a 100,000 yen bonus. Koya accepts the offer, replying that he would only need 5 days to complete the mission but demands that no one should interfere with his methodology in doing so.
 
A handsome face with a reckless mouth, Koya is a wacky unpredictable pro tutor. How will he save Shigeyuki, a boy who has been bullied in school, betrayed by his best friend, and become a shut-in at home? How will he educate Shigeyuki to change his ways? What is Koya’s motivation in teaching? Koya’s "education" is nothing like anyone has ever imagined. You just have to see it yourself to believe it! -- Fuji TV


Menarik kan?
Drama ni memang kena dengan style aku.  Aku suka cerita-cerita macam ni.  Lagi satu, aku, kalau nak tengok drama aku tengok episode 1 dulu.  Kalau menarik, baru sambung.  Kalau tak, bolayan lah... hehe

First episode cerita ni, aku dah suka dah. Lepas tu terus melekat tengok drama ni.  Drama Jepun ni yang bestnya dia tak lama sangat.. around 45 minit ke 1 jam je cerita dia untuk satu episode.

At least kurang la sikit masa dari tengok drama korea.. ye tak? Hehe.

So, ape yang dapat disimpulkan kat sini.  Drama ni banyak pengajarannya. Bila tengok cerita ni, kita kena buka minda luas-luas dan selami apa maksud tersirat di sebalik setiap yang berlaku.  Eceh.

Drama ni sangat menarik bagi aku sebab dia tunjuk or buktikan kat korang yang pendidikan awal bermula dari rumah.  It means, parents... ibu bapa.  Ibu bapa memainkan peranan penting di dalam proses pembelajaran dan tumbesaran anak-anak.  Bak kata pepatah... bayi adalah seperti kain putih, mak bapak la yang mencorakkannya.  Kannn....

Drama ni ketengahkan pasal anak-anak yang menjadi pelajar yang bermasalah disebabkan oleh kurang kasih sayang  mak bapak, kurang perhatian, dan kurang komunikasi antara ahli keluarga.

Eventhough dalam cerita ni cara home tutor dia (Sakurai Sho) mengajar sangat melampau.. tapi bagi pendapat aku, in an extreme sitution, we need an extreme solution.  Isn’t it?
 
Aku suka drama ni sebab dia selesaikan masalah dari akar umbi.  Dia punya muslihat tu tak tahan. Hehe.
 
Cerita ni complete set, kelakar ada, seram ada, sedih ada..tapi cerita dia ringan je.. tak berat. Sesuai untuk ditonton oleh semua golongan umur..
 
Sakurai Sho
 
 
Masalah utama yang diorang ketengahkan adalah keluarga yang tiada pertalian (bond).
 
Mak ayah yang sibuk dengan hal sendiri langsung tak amik berat perihal anak-anak.  Anak-anak nak tunggang terbalik ke, nasiblah.  Ada aku kisah... ish ish ish. Tak patut. Tak patut.
 
Selain tu, percaya.
 
Bukan senang nak tanam rasa percaya dalam diri seseorang.  Sampaikan ada kalanya kita lebih percaya orang luar daripada anak sendiri.  Ini lebih kurang jugak macam dalam cerita Cinta Nur Jannah tu lah... Lebih percaya cakap orang dari cakap anak sendiri. *tetibe..
 
Kita manusia ni selalu lupa kan... susah nak belajar daripada kesilapan.  Ini punya kes, fasal Mak budak dalam drama ni.. tak serik-serik la hai... Orang dah tolong, tak bersyukur.. membazir lagi.. ish ish ish...
 
Ape pun, kesimpulannya... drama ni memang best.. disyorkan tengok bagi yang berkelapangan.  Jangan pulak sibuk nak tengok time tengah banyak kerja.. okeh? =)
 
Oh ye... Dari awal sampai habis, aku rasa yang Sakurai Sho dalam cerita ni sangat creepy and sort of insane.. part ni rasa macam creepy gila.. sebab macam tengah tengok orang gila... superb act....
 
 
 
..... the ending was great ! Worth watch! Highly recommend !
 
.................................................
 
Selingan....
 
Sebut fasal Sakurai Sho ni, aku baru tau yang dia ahli group Arashi. 
 
Selama ni aku layan je lagu Arashi tapi tak kenal pun orang-orangnya.  Yang aku kenal cuma MatsuJun je. Sekarang ni aku suka Sho lagi daripada Matsujun. Hehehe. Tapi...

aku suka KAT-TUN lagi daripada Arashi.. =P

Walaupun sebenarnya aku lebih layan lagu Arashi dari KAT-TUN.  Hehehe.

Lebih kurang macam aku lebih suka N’SYNC dari Backstreet Boys.  Or macam lebih suka McD dari KFC. Or macam.. lebih suka Super Junior dari 2PM.. hahaha..

Ok. Adios.

Selamat menonton !

.............................................................................
 
Related Posts with Thumbnails