Friday, August 28, 2009

Cerita Hari Ni

tadi aku g JJ masa waktu rehat...
tujuannya satu..nak carik novel untuk bulan ni..
sudahnyer..lepas sejam...
aku bli 4 buah novel untuk bacaan bulan ni...
2 novel cintan....2 lagi novel remaja..
[remaja kew?? tett !]
aku masih lagi berpegang kepada novel2 ringan2 buat masa ni..
x mo yang complicated...
x mo yang berat2...

tajuknyer...aku x hengat !
buku2 dlm kete.. dpt gak majalah pop club..free !
kesahnyer ! la ni baru aku tau ade Book Festivel kat KLCC...
cett ! ntah bile nak buat pesta buku kat melaka !
masa tu habes riban2 pun x pe..huh !

pas bli buku...aku jengjalan kat area barang2 kereta..
duk tengah belek2 tempat letak cd...
aku dengar lagu raya...

ceh ! sumpah aku meluat !


~ overbudjet !

Entri Khas !

Allah selamatkan kamu !
Allah selamatkan kamu !
Allah selamatkan Noor Liana !
Allah selamatkan kamu !

Hepi bezday to u !
Hepi bezday to u !
Hepi bezday to Noor Liana !
Hepi bezday to u......

Hepi bezday my prennnnnnn !
Semoga dipanjangkan umo & dimurahkan rezki !
Semoga cepat mendapat jodoh !
[oh! aku juga masih single ;P]
Semoga cepat membeli saga BLM !
Semoga cepat naik pangkat !
Semoga segala urusan dipermudahkan olehNya !
Semoga perkara yang baik2 terjadi kepada anda !
Semoga dikelilingi oleh orang2 yang baik & menyayangi anda !

Maaf kerana aku terlupa !
Maaf kerana aku x wish malam tadi !
Maaf juga kerana tiada hadiah buat anda !
Maaf kerana aku x set bezday anda di hp aku !
[oh ! aku x hipokrit ;D]

Akhir sekali.....
I'm glad that u r my prennn !!


~ entri ini khas buat LiLy !!

Thursday, August 27, 2009

Entri Ramadhan !

Selamat Berpuasa !
~ MeSmERisiNg suh amik kad ni....

Ah ! Lagi...

Lokasi : Padang Dataran Pahlawan
Masa : dekat pkul 10 mlm agaknye !
Tujuan : Makan McD di atas rumput palsu yang tajam dlm gelap kerana sangat lapar !
~ baru lepas tgk wayang >.<

Entah kenapa !

~ aku suke gambar nih !

Orang Mintak !

~ pemberi baju mintak gambar !
iklas x iklas ??

aku...


lame x update..
sb aku demam.. demam panas ! [ doctor kate 39.5 celcius ]
aku pening ! x bley bangun ! melepek sepanjang hari ! dpt MC 4 hari !
bila dah sehat..aku dtg opis… buat keje ! jual kuih !
Full stop !

~ cerita mgu lepas sampai hari ni…dah basi !

Monday, August 17, 2009

Wednesday, August 12, 2009

Sibuk !

Aku Sebuk Blaja Photoshop tadik !
Nak Crop gambar puN paYah bebenau !

~ belajar dari bisnes siDe iNcoMe ;D

Tuesday, August 11, 2009

x de tajuk !

aku boleh je sempat pos entri sambil main games..
pe de hal ???


~ x de mood nak kongsi cite... ;D

Monday, August 10, 2009

KeNaNgaN SiLaM !

MAY – GADIS BERTUDUNG PUTIH

Wajah seri yang memukau
Pesona kau dipandang
Tersenyum dan terkhayal sejenak
Matamu gemilang
Bagaikan ada syurga
Di dalamnya
Aku ingin bersama
Memilik sebuah kota
Bersamamu aku diyakinkan
Ku berada di tengah-tengah
Persimpangan tak ke mana
Bawalah ku pergi
Ke mana saja
Bawalah ku lari
Dari sengsara
Manalah berhenti
Di situ terhenti
Mana kembara terselit kita
Capai tanganku
Kita berganding berdua
Genggam tanganku kita nyanyikan
Lagu yang seirama

♫ CLIcK uNTuk ViDeO ♫


SHEILA ABDUL - MUNGKINKAH

Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa
Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu
Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak terasa
Pedih saatnya
Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah
Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu
Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak berasa
Pedih saatnya
Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah
Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak berasa
Pedih saatnya
Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah
Mungkinkah
Kita akan bersama
Ooooo
~ zaman dulu2...haiyy..

Ucapan Kepada Pengantin !

Ucapan Kepada Along & Kak Long !

Sebenarnya apakah ucapan yang paling baik untuk mempelai-mempelai yang baru mendirikan rumahtangga?

Di dalam sebuah hadith, telah diriwayatkan bahawa Aqil Ibnu Ali Abi Talib r.a. telah menikahi seorang wanita dari kalangan Bani Jusham. Lalu orang ramai datang dan berkata, "Semoga berbahagia dan ramai anak."

Mendengar yang demikian Aqil berkata, "Janganlah kamu mengatakan demikian, kerana sesungguhnya Rasulullah s.a.w. telah melarang yang demikian."

Mereka lalu bertanya, "Jika demikian, apakah yang patut kami katakan wahai Abu Yazid?"

Aqil menjawab,Katakan...'Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan'.

Menurut Imam Nawawi di dalam Al-Azkar adalah disunatkan kita mengucapkan seperti ucapan-ucapan Rasulullah s.a.w. di atas. Menurut beliau lagi, adalah makruh kita mengucapkan "Semoga berbahagia dan banyak anak. "Mana tidaknya, kehidupan pasangan yang diberkatiNya sudah tentu gembira dan bahagia. Sedangkan kehidupan pasangan yang gembira dan bahagia, belum tentu mendapat keberkatanNya.

~ aboi duk kalut ucap tahniah… ;D

Saturday, August 8, 2009

HaiYaaaaa !

oh...apabila mereka berjumpe semula....


gambo ni agak smart...cume bile artis fofular yang amik...begini lah jadinyer....


family + pengapit..... ;P


oh tidak !....ade ciri2 iri hati di hati pemuda yang pegang bunga tu....


well....what to say.... artis yang x baper nak fofular tu mesti nak nyebok !

~ sumpah ! aku gemok giler....huhu

Sekitar Majlis Perkahwinan Along !

aku terima nikahnyer......


sarungkan gelang - batal wudu'


posing lepas sah jadi suami isteri....


artis fofular tidak dilupakan... ;P


artis yang x bape nak fofular pun ade jugak....


cehh ! posing x tahannnnnnn....


siapakahhhhh....??


0h...apabila artis fofular dan x baper fofular bertemuuu....


muka macammmmm haghammmmm.........


malam majlis berinai...


Family kak long...


ecececece........... ;P

Thursday, August 6, 2009

MimPi !!

pagi tadi...lepas sahur...
aku tido balek...
skali aku mimpi daaa...


situasi pertama :

aku ngan jendul g lepak kedai mamak...lunch...
melarat sampai ke malam....
time nak balik tu.... kete aku HILANG !!!!
macam celaka !
pastu...carik punya carik...
jumpe kete aku....dah lega daa....
tp pastu baru pasan....sport rim aku dah betukau...
macam cilaka ! tahap burok giler.... !
mase tu memang aku suspek ar...orang yang curik sport rim aku tu mesti x de duit...cett !
ni sumer gara2 aku dah terbace artikel ni la semalam...

situasi kedua :
aku g umah sape ntah...area kampung aku...
skali dah parking depan umah...
baru pasan henbrek aku prob...x bleh brek...
pastu aku plak..nak tekan brek tertekan minyak...
abeh aku langgau sumer yang ade kat situ...roboh agaknyer pondok yang aku langgar tu...
aku punyer la bengang... [aku rase bengang situasi pertama tadi x abeh lagi kot]
menyirapppppp !!!!!

dah tu...alarm hp aku bunyik daaaa....dah pukul 6...bangungggg !!

~ tensen aku sekejapan pagi2.....

Akibatnya !

Tengok Menu di Bawah !







akibat daripada makan menu di atas pada waktu lunch semalam... sekarang...
aku sengsara !
~ seronoknyer kalau dpt bantal n tilam time ni....
Related Posts with Thumbnails